Speciaal voor enthousiaste jonge mensen die meer over paarden en omgang willen leren hebben wij de cursus natuurlijk samenwerken met paarden.
 
Deze cursus is verdeeld in 3 Modules, iedere module bestaat uit 4 verschillende lessen. Als je deze allemaal hebt gevolgd kun je verder met een van onze specialisaties, zoals het ruiterbewijs, verdieping loswerken/grondwerk, etc. Tijdens de cursus werk je met 2 of 3-tallen en met onze paarden samen. Zo kun je leren van elkaar, elkaar helpen en maken wij er samen een leuke gezellige cursus van. Een extra goede reden om je samen met een vriend of vriendin aan te melden. Wij starten met 4 cursisten en de groep wordt nooit groter dan 8 personen, op deze manier bieden wij je alle aandacht en tijd om te doen waar jij blij van wordt. De lessen duren 2 uur en wij proberen theorie en praktijk af te wisselen.
 
Aan het einde van de cursus ben jij in staat om zelfstandig met een paard om te gaan en weet jij wat op welke manier je samen kunt werken met je paard om samen doelen te bereiken op een leuke, sportieve en natuurlijke manier( of je nu verder wil de sport in, een eigen paard wil houden of gewoon meer wil weten). Deze cursus is het beste geschikt voor jongeren die al wat ervaring met paarden hebben en bijvoorbeeld al wat Manege lessen hebben gevolgd. Voor echte beginners (dus geen ervaring) hebben wij andere cursussen, zodat zij ook de kans krijgen om rustig aan paarden te wennen.
Hieronder in het kort wat het programma inhoudt;
 
Module 1. de Basis
Les 1,2,3,4 
 
Welzijn en gedrag van het paard 
Voeding, huisvesting, verzorging van het paard. Test je kennis!
 
Tijdens deze module krijg je veel informatie en theorie die we in de praktijk zullen gaan uitproberen en gaan zien.  
Module 2 de Training
 
Les 5,6,7,8 
 
Jouw basishouding, Grondwerk, loswerken en natuurlijk en met balans rijden 
 
Deze module is een combinatie van theorie met veel praktijk. Dus uitleg krijgen en veel doen, trainen,oefenen, oefenen, oefenen 
Module 3. de Praktijk
Les 9,10,11,12 

 

Rijden van natuurlijke Hindernissen, Parcours rijden als afsluiting
Veilig leren Buitenrijden en een buitenrit maken
 
Tijdens deze lessen gaan we vooral veel doen, oefenen, op stap, het bos in. 
 
Totaal 12 lessen van 2 uur. 
Totaalkosten voor de 3 Modules 525,-euro (mag in drie termijnen betaald worden)
 
start na de herfstvakantie op even zaterdagen (1 maal per 2 weken) Van 10.00-12.00 uur
Lokatie Landgoed de Meerberg, Teteringen
Periode oktober-april 
Inclusief boek, werkmateriaal 
Gebruik paard HEC 
Benodigdheden, stevige schoenen, makkelijk zittende broek, handschoenen om te kunnen werken met touw en een cap
(ook voor periode gratis te leen). Borstels hebben wij zelf voor onze paarden. . 
 
Opgeven kan bij Fiona van Hout VOOR 1 Oktober via hippisch educatief centrum@outlook.com, wij laten je dan voor 10 Oktober weten of de cursus door kan gaan. Bij meer aanmeldingen zullen wij een tweede groep maken van 13.00-15.00 uur.