WIE
 
Het HEC is een initiatief van Sabine Leening en Fiona van Hout. Ruim vijftien jaar geleden ontmoeten we elkaar op een terrein waar onze paarden graasden. We ontdekten dat we over de omgang en training met paarden op één lijn zaten. Met het HEC brengen we al onze kennis over paarden bij elkaar waarbij vooral de beleving voorop staat. Zo helpen we iedereen om zijn eigen weg te vinden in een natuurlijke omgang met paarden. 
 
De paarden waar we mee SamenWerken
Hvinur de IJslander ruin
Mila is een kruising volbloed merrie
Percy is een ruin en een kruising  tussen een appaloosa/quarter 
Celtic Gin onze connemara merrie
Monty een jonge enthousiaste Paint horse ruin
Celtic Blue Aghy: Benjamin van het stel en kleinzoon van Gin
 
Sabine Leening
Sabine begon op haar vijfde met paardrijden. Bij de manege miste ze de omgang met het paard. Toen ze ouder werd ging ze nadenken over hoe ze zelf de huisvesting en de natuurlijke behoefte van een paard beter kon doen. Op haar negentiende kocht ze haar eerste paard. In de 23 jaar dat ze samen waren, leerze ze ontzettend veel. Het leidde Sabine naar diverse opleidingen en de oprichting van Equibasic.nl: de basis tussen mens en paard.
 
Sabine volgde de Freestyle Academy, is KNHS instructeur, eigenaar van twee prachtige paarden die zij aan huis houdt, is vakdocent hond en paard en para-veterinair/ instructrice. Momenteel rondt ze haar opleiding educatie en kennismanagement paardensector/paardenhouderij  aan de Aeres Hogeschool in Wageningen af. 
 
Fiona van Hout
Fiona vond het geweldig toen ze als vierjarige door haar ouders tijdens een vakantie in Frankrijk op een paard werd gezet. Ze genoot zo van deze buitenrit, dat er geen houden meer aan was. Vanaf haar zesde leerde ze het rijden op de manege. Ze oefende alle mogelijke disciplines en reed jarenlang diverse paarden voor derden. Als jonge moeder zocht ze naar een manier om lekker buiten te ontspannen. Zo kocht ze op haar 32ste haar eerste paard. Al snel werden het er meer en startte ze paardrijden in het bos om jong en oud met een andere manier van paardrijden te laten kennismaken. Fiona volgde de Freestyle Academy, is KNHS instructeur en specialiseerde zich in instructie buitenrijden en natuurlijke paardenhouderij. Als eigenaar van Bosleven: (pedagogische) hulpverlening voor jong en oud waarbij de natuur een belangrijke rol speelt, specialiseerde ze zich in omgaan met angsten en uitdagingen waarbij paarden helpend en helend zijn.Met het Hippisch Educatief Centrum zet ze haar missie die vijftien jaar geleden begon met paardrijden in het bos voort.