RECREATIE

 

Boslucht, een verfrissende bries, een paard dat voelbaar geniet. Buitenrijden met een paard is optimaal ontspannen. Het HEC is omgeving door prachtige bossen in  Teteringen, Oosterhout en Dorst met volop mogelijkheden.

 

Plezier en veiligheid

Om voor iedereen, jong en oud, plezier en veiligheid te garanderen recreëren we in kleine groepen waarbij de duur en afstand op de samenstelling van de groep is afgestemd. Bij het plannen van een activiteit houden we rekening met het ervaringsniveau, leeftijd en wensen van de deelnemers.

 

Ons aanbod

  • bosritten

  • Individuele lessen

  • dagtochten

  • weekendtrails

  • (bed en paard)

 

Bosritten en dagtochten

 

Onze rastypische sterke, maar sensibele paarden staan 24/7 buiten en zijn gewoon om buitenritten te maken.  Zij zijn gewend aan het verkeer en qua formaat zijn ze geschikt voor zowel kinderen als volwassene. Wij hanteren voor onze eigen paarden een max gewicht van 85 kilo. 

 

Onze bosritten en dagtochten starten vanuit onze locatie in de bossen van Teteringen.  Na ontvangst en de kennismaking met de paarden gaan wij samen poetsen en zadelen. Daarna  rijden we direct de bossen in.

We rijden niet volgens een specifieke methode, een goede ontspannen basishouding is wel het uitgangspunt. Er wordt niet met hulpmiddelen gereden. Cap is nuttig en bij ons verplicht. Deze is gratis te leen. 

 

Aanmelden en kosten

Wil je een bosrit of dagtocht maken. Maak hieronder je keuze en meld je aan via hippischeducatiefcentrum@outlook.com

 

Bosritrit Vrachelse Heide (1,5 uur)

●      € 45,-  p.p (max 3 personen)  

Halve dagtocht met pauze (3 uur) 

●      € 75,- p.p (max 3 personen)

Dagtocht Surae met stop (5 rijuren) 

●      € 95,- p.p. (max 3 personen)
  • exclusief lunchkosten

Dagtocht met gids en eigen paarden (max 9 personen per groep)

  • € 150,-  

  • exclusief lunchkosten, deze zijn afhankelijk van eigen keuze

Individuele prive les (inclusief paard):

  • 30 min 30€ 

  • 60 min 50€ 

*reken op 15 min extra ivm verzorging paard

 

Overnachten

In onze directe omgeving zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden van hotel tot campings. Ook zijn er diverse wandel, fiets- en MTB-routes, golfbanen, een luxe spa en horeca. Kortom genoeg ingrediënten om er even uit te gaan. Als je een eigen paard hebt, kan hij of zij veilig bij ons logeren.

 

Gastpaard

We beschikken over drie hectare weiland waar onze paarden en enkele gastpaarden volop beweging, voedsel en ruimte hebben.

 

Weekendtrails

Voor onze weekendtrails (exclusief overnachting) gelden dezelfde voorwaarden als voor een bosrit of dagtocht. Prijs is op aanvraag.