RUITERBEWIJS. Wil jij veilig en verantwoord de weg op met je paard? Wij bieden de mogelijkheid aan om het Ruiterbewijs bij ons te behalen. Met deze cursus leer je alle basisvaardigheden die nodig zijn om samen met een paard buiten te rijden.. Met het ruiterbewijs op zak ben je goed verzekerd en tegenwoordig is het op diverse plaatsen nodig om aan te tonen dat je mee op buitenrit kan. 

De cursus die wij geven omvat twee interactieve face to face theorie-middagen, een praktijkdag met lunch, instructie en paard, boeken en materialen, huur van paard, theorie-examen en een examendag met paard. 

Wij willen je ook de mogelijkheid bieden om aan de cursus deel te nemen, maar dan zonder examen. Je krijgt daarvoor in de plaats een CBR 1/2 certificaat.

Loswerken-Grondwerk-Dubbele lange lijnen

Ontspannen en opbouwend trainen met je paard leer je tijdens deze cursus volgens de free-style methode. Ontwikkel jezelf en je paard op een manier die aansluit bij het natuurlijke gedrag van paarden. Een basis voor de opleiding van iedere (jonge) pony of paard en train daarbij ook jouw  eigen vaardigheden. Wij bieden een kennismakingsworkshop en een dag en/of weekendcursus (met of zonder eigen paard). Er is naast de reguliere cursussen ook een specifieke kindercursus mogelijk (tot 16 jaar).

natuurlijk leren samenwerken met paarden.

 

Wil jij op een  positieve, duidelijke manier samenwerken met je paard?

 

Zelf een paard veilig uit de wei halen?  de basisbeginselen leren van longeren? weten wat jouw non-verbale houding doet bij een paard om samen te kunnen trainen en een basis te hebben voor een goede samenwerking? 

 

Wij geven een cursus voor jongeren van 12-18 jaar waarbij je leert hoe je op een veilige, duidelijke en positieve manier leert samenwerken met je paard. 

‚Äč

Je krijgt theorielessen, een werkboek en gaat oefenen met onze paarden zodat je over 10 lessen weet en hebt ervaren hoe het is om op een manier met je paard samen te werken die gebaseerd is op duidelijkheid vertrouwen en respect.  Na afloop krijg je een certificaat waarmee je door kunt naar de verdiepingscursus die meer gericht is op het trainen van je paard.

Wij bieden gastsprekers de mogelijkheid om kennis met ons te delen. Interesse om een paardgerelateerd onderwerp aan te bieden, neem dan zeker contact met ons op. (wij bieden ruimte aan max 30 personen)

Praktische cursus EHBO voor je paard.

Weet jij wat te doen bij een schaafwond, een verhoogde temperatuur of een verstapping?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die wat basiskennis wil hebben over eerste hulp aan je paard, een praktische workshop waarin wij theorie en praktijkkennis afwisselen.

Volg onze Facebookpagina om nog meer leuke workshops te volgen; wat dacht je van een middag TREC-oefeningen uitproberen of gymnastiserende oefeningen voor meer balans te paard, etc. Samen met onze gekwalificeerde instructeurs leer je dat paardrijden meer is dan zomaar een rondje rijden.